přejít na obsah

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA

Ostrčilova 10/2557, Ostrava 702 00

Foto školní budovy

Vaření španělských jídel

Jak jsme „ochutnávali“ Španělsko

Španělská kuchyně vyniká pestrostí a je navíc zdravá. To jsou dostatečné důvody pro to, abychom v ní nacházeli inspiraci a ve výuce španělštiny zaměstnali i chuťové buňky.

V úterý 12. června se na naší škole konal 2. ročník akce „vaření španělských jídel“. Deset vybraných žáků ze 7. a 8. ročníku (pod vařečkou paní učitelky Kubíčkové) připravilo z několika jednoduchých surovin dva typické španělské pokrmy  - tortillu de patatas (bramborovou tortillu) a arroz con leche (mléčnou rýži). Výsledné produkty byly ohodnoceny pouze přívlastky „delicioso“, „rico“ „sabroso“ nebo „exquisito“, a to znamená, že chutnalo naprosto všem!

Mgr. Petra Lexová